onsdag den 10. august 2016

Tur til Nordjylland

I søndags var jeg på en dejlig tur til Nordjylland med min strikkeveninde, Berit. Vi var med til ferniseringen af en ny udstilling på Tversted Skole, hvor Marianne Isager holdt tale og åbnede en udstilling med

- billedkunstner Kazuyo Imai
- væver Karina Nielsen Rios
- knivmager Jens Laage
- snedker Niels Pontoppidan

Det er en smuk og velkomponeret udstilling, som bestemt kan anbefales. Jeg var særligt begejstret for  akvarellerne af Kazuyo Imai og Karina Nielsen Rios vævede arbejder. Prøv at følge linket til deres respektive hjemmesider - eller besøg udstillingen, der er åben til den 26. august 2016.

Berit og jeg fortsatte til Isagers butik på Skagensvej. Her blev jeg udover garn "nødt" til at eje denne bog af og om Helga Isager. Bogens tekst er japansk, men strikkeopskrifterne er på japansk og engelsk. Bogen er fyldt med inspirerende og stemningsfulde billeder.


Vi fortsatte til Knudegarn, der sælger garn, som er lavet af uld fra fårene, der græsser på Rubjerg Knude. De farvede garner er plantefarvede. Det garn blev jeg selvfølgelig nødt til at prøve. Jeg købte garn til Susie Haumanns model Epsilon.


Inden vi fortsatte til Hørhuset fik vi en lækker frokost. Hørhuset er også en spændende butik at besøg. Jeg købte karklude vævet af 100 % hør og to viskestykker vævet af en meget tynd hørtråd. Jeg vil bruge det ene til at pudse vand- og vinglas og det andet til at pudse briller. Inden jeg tager dem i brug, er det dog min plan at lave et lille broderi på hvert viskestykke.

Endnu en dejlig tur.....

Jeg er netop blevet færdig med broderiet til min lille taske eller pung. Den ene side er fyldt ud med broderi, og den anden side har blot fået broderet en mindre del af mønstret.


Så nu mangler jeg "bare" presning og montering.......

Lige nu broderer jeg på et arbejde, som man vel kan kalde et retrobroderi. Blandt de broderimaterialer, som jeg fik af en god ven i sidste uge, var der et påbegyndt broderi. Broderiet stammer fra Haandarbejdets Fremmes kalender fra 1960. Jeg kan vældig godt lide den blå farve og tænker, at jeg på en eller anden måde må kunne bruge det færdige broderi. Så det er nu mit togbroderi for en tid.


Sidst - men ikke mindst - har jeg gang i de største strikkepinde, som jeg nogensinde har strikket med: pind nr. 12. Det går hurtigt fremad....


Kirsten

1 kommentar:

  1. Hvor er det smukke ting du laver. Hvordan monterer du rammen på din taske? Jeg har lavet den model, men det udviklede sig til lidt af en kompliceret affære. Jeg havde fået anvist at jeg blot kunne lime den på (råd fra Skals) men det var svært at finde lim der kunne hæfte på stål og stof. Det holdt hårdt, men jeg fik den da til at sidde til sidst.

    SvarSlet

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,.BlogList .item-thumbnail img{border: 0px;-moz-box-shadow: 0px 0px 0px;-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px;box-shadow: 0px 0px 0px;} img {border:none;box-shadow:none; }