tirsdag den 12. juli 2016

Barcelona

Ferie i udlandet er for mig også en mulighed for at søge efter butikker med håndarbejde. Det er altid spændende at se, hvad andre lande og byer har at byde på, og samtidig giver det mulighed for at tale med andre mennesker om ens hobby. Årets ferietur til Barcelona blev ingen undtagelse.

Jeg havde via internettet fundet frem til to butikker, som jeg ville besøge.


Casa Felix skulle have en del materialer til patchwork og broderi, og Merceria Santa Ana skulle have både strik og broderi.


Jeg fandt frem til dem begge. Casa Felix´ indehaver var ikke særlig god til engelsk, og mit spanske er rustet noget siden gymnasietiden. Ikke desto mindre lykkes det dog at finde frem til en broderiramme i den helt rigtige størrelse. Min gamle broderiramme var knækket, og Casa Felix havde lige den helt rigtige størrelse. 

Merceria Santa Ana var en oplevelse. Det var ganske tydeligt, at ekspedienterne ikke var vant til udenlandske kunder. Indehaveren, en mand i midten af halvtredserne, var derimod god til engelsk og ville gerne fortælle om butikken, der også handler en gros. Butikken har to etager. I stuen er der sytråd, bånd og knapper i massevis. Man skal stille sig i kø, straks man kommer ind i butikken. Når det bliver ens tur, kan man i store mapper finde netop den knap eller det bånd, man ønsker, hvorefter ekspedienten finder varen frem fra butikkens skabe og skuffer.På 1. sal har butikken broderiartikler og strik. Her var varerne igen placeret bagved en lang disk, så man skulle ekspederes. Der var placeret flere stole ved disken, så der var mulighed for at sidde ned og blive ekspederet. Jeg fandt frem til, at butikken havde påtegnede duge. Hvis man ønsker sig et bestemt mønster, kan man få butikken til at påtegne, og så vil man i løbet af et par dage kunne afhente det påtegnede stof - tænk sig...... Det kunne jeg ikke stå for, så jeg fandt et lækkert stykke bomuldsstof, som allerede var påtegnet. Derudover fandt jeg noget fransk garn, som jeg ikke lige umiddelbart er stødt på herhjemme. Ekspedienten lagde mine varer i en pose, gav mig en lille bon, hvorefter hun sendte posen igennem en lille skakt ned til kassereren i stueetagen, hvor jeg så kunne gå ned for at betale for mine varer. 

Dagen efter kom jeg forbi en anden butik, som jeg også havde fundet på Internettet - All You knit is love, som ligger i nærheden af Museu Picasso. Butikken har garn delvist lavet af kork, hvilket jeg aldrig har set før. Jeg fandt et spansk magasin, som jeg købte med. Tilfældigt kom vi forbi butikken, Nunoya, som handler med primært japansk stof. Det var en utrolig lækker butik og en meget sød og imødekommende indehaver. Her faldt jeg for noget kraftigt japansk bomuldsstof. 


I løbet af ugen har vi også besøgt Centre de Cultura Contemporánia de Barcelona´s boghandel hele to gange. Her fandt jeg en bog med skrifttyper. Bogen har også en CD med de forskellige skrifttyper, hvilket er meget nyttigt, når der skal findes skrifttyper i de helt rigtige størrelser til broderi. 

Alt i alt har det været nogle dejlige oplevelser - og jeg har selvfølgelig spurgt om lov til at tage fotos i butikkerne, hvilket også har givet anledning til nogen snak. 

Kirsten 
3 kommentarer:

  1. Sikke nogle gode oplevelser i butikkerne. Og skønne souvenirs at få med hjem!

    SvarSlet
  2. Spændende gennemgang af en meget anderledes ekspedition - charmerende :-) Og det ser ud til, du fik varer af høj kvalitet med hjem :-)

    SvarSlet
  3. Det håber jeg... Jeg har været i gang med en strikkeprøve, der lige nu ligger til tørre.

    SvarSlet

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,.BlogList .item-thumbnail img{border: 0px;-moz-box-shadow: 0px 0px 0px;-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px;box-shadow: 0px 0px 0px;} img {border:none;box-shadow:none; }