søndag den 13. december 2015

En ny hobby

har jeg forsåvidt slet ikke tid til. Jeg bliver dog nødt til at prøve om vævning er noget for mig, da jeg i lang tid har været meget fascineret af det tekstile udtryk, som vævere kan opnå.

Jeg er blevet færdig med at indrette mig i mit nye værelse, hvor jeg har fået plads til en væv. Jeg har læst om vævning, talt med vævere og søgt oplysninger op internettet. I dag blev så dagen, hvor min væv flyttede ind:


Jeg har på dba.dk fundet en Lervad væv nr. 4, en kontramarchvæv med hængende slagbord, som den tidligere ejer har udvidet fra 4 til 8 skafter. Vævebredden er 120 cm.   


Med i handlen var et trendbord og en bænk.

Min mand har hjulpet mig med at samle væven - så det gik nemt og hurtigt. Nu vil jeg læse mere om vævning, og så glæder mig til mit første kursus i vævning på Skals - højskolen for design og håndarbejde, hvor jeg i uge 4, 2016, skal på kursus i skaftevævning hos Anne-mette Due Nielsen. I uge 44 planlægger jeg igen et kursus på Skals hos Winnie Poulsen.

Kirsten

4 kommentarer:

 1. Held og lykke med vævningen. En fin væv, du har fået.

  SvarSlet
 2. Tillykke med din fine væv! Nu begynder et nyt eventyr for dig. Glæd dig! De bedste hilsner fra Lone Frost - som har været bidt af vævning siden 2009.

  SvarSlet
 3. Tak, er der nogle gode begynderfif ? Jeg har gang i mange overvejelser: hvilke skytter ? hvilket spoleapparat ? hvilke vævekamme ? søller ? ritnål ? søllenål ? Ja, jeg kan blive ved.

  SvarSlet
 4. Jeg har sendt dig en besked på Ravelry.

  SvarSlet

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,.BlogList .item-thumbnail img{border: 0px;-moz-box-shadow: 0px 0px 0px;-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px;box-shadow: 0px 0px 0px;} img {border:none;box-shadow:none; }