lørdag den 1. november 2014

Så er jeg kjoleklar

i denne nye model:

Modellen er fra Hendes Verden nr. 33/2013 og designet af Ellen Holm.

Mange vil efterhånden kende den som HV-kjolen. Tænk sig at en model kan blive så populær, at der bliver arrangeret træf både i København og Vejle, hvor kvinder, der har strikket kjolen, mødes ? I flere år hørte jeg til den minoritet, der strikkede og lavede håndarbejde, i dag er jeg måske ikke en del af en majoritet. Der er efterhånden mange, der strikker, broderer, hækler og ……… Det er rigtig dejligt. Gad vide, om Alt for Damerne og Femina vender tilbage til at have en opskrift på håndarbejde med i bladet hver uge……… Kan du huske dengang, håndarbejde sidst var en del af disse ugeblade ?

Kjolen er strikket i garn fra Hjelholt Uldspinderi - dels en-trådet farveskiftegarn og dels to-trådet uldgarn. Jeg er vild med det garn, uldkvaliteten, farverne, løbelængden og prisen …… Og så er garnet fremstillet i Danmark.


Kjolen er strikket oppefra og ned. Til sidste strikkes denne halskant: tre pinde vrang, tre pinde ret og tre pinde vrang, hvor der lukkes af på den sidste pind. Det giver en fin afslutning.


Skønne farver:


God lørdag
Kirsten

3 kommentarer:

 1. Det er så skønt at opleve glæden ved håndarbejde blandt andre .... og dele den med andre... Mon nettet er blevet det nye inspirationssted frem for ugebladene?
  Din version af HV kjolen er smuk. Dejlige douce farver.

  SvarSlet
 2. Ja, det er en fantastisk popularitet, den kjole har opnået. Ðe fleste strikker i kauni er min opfattelse, men det entrådede fra Hjelholt er meget mere behageligt. Du har valgt fine farver.

  SvarSlet
 3. Smukke farver, du har valgt!

  SvarSlet

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,.BlogList .item-thumbnail img{border: 0px;-moz-box-shadow: 0px 0px 0px;-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px;box-shadow: 0px 0px 0px;} img {border:none;box-shadow:none; }