mandag den 12. maj 2014

Prøver

står der skrevet på min IKEA-kasse. Kassen er snart for lille. Den er fyldt med strikkeprøver og vikleprøver - prøver, som jeg gemmer - og jeg gemmer alle mine prøver !


Når kassen får vendt bunden i vejret, ser det hele sådan ud:


Her er prøver på strikkefasthed med et enkelt garn i glat og i ret, prøver med to eller flere garner strikket sammen i glat og i ret,  prøver på farvesammensætninger, prøver på mønstre, prøver på …… Fælles for dem alle er, at trådenderne ikke er hæftet (så er det nemmere, at fornemme garnet og dets struktur i sig selv), og at prøven har fået en mærkat, hvorpå jeg har skrevet garn, pindestørrelse og strikkefasthed målt på 10 * 10 cm.Her er farveprøver:


Her er mønsterprøver og teknikprøver:


Her er vikleprøver: 


Vikleprøverne laver jeg, hvis jeg f.eks. i et hæfte eller en bog, hvor der er strikket en model i garn, som jeg har på lager eller har rester af, og som samtidig har et fint farveforløb. Jeg vikler garnet op på et stykke pap, hvor jeg forsøger at få et samme forhold mellem de enkelte farver. Er der f.eks. brugt 250 gr. af en farve, 100 gr. af en anden og 20 gram af en tredie, vikler jeg 12 gange af den første farve, 5 gange af den anden og 1 gang af den tredie. Så gemmer jeg vikleprøven som inspiration til måske en anden model eller til at finde andre garner/farver med samme vægtning mellem f.eks. lyse og mørke farver. Hvad gør du med dine strikkeprøver ………??

Som det sikkert også fremgår med al mulig tydelighed, hører jeg ikke til de, der siger, at "min strikkefasthed passer altid til opskriften" eller "jeg strikke altid løst" eller ….. Hvordan med din strikkefasthed ………??

God mandag aften.
Kirsten

PS: prøverne fra weekenden blev gode. Alpaca Air er utrolig lækker og blød, og bomulden er meget fast og stabil. Nu er spørgsmålet, hvad garnet skal bruges til.

4 kommentarer:

 1. Så kom der liv i min dårlige samvittighed. Jeg laver alt for sjældent strikkeprøver og de få det bliver til trevler jeg op eller smider ud. Hatten af for dig og dine prøver :)

  SvarSlet
 2. - det var ikke for at give dig dårlig samvittighed……. men gem endelig dine prøver - også de, der mislykkes. Dem kan man også lære noget af.

  SvarSlet
 3. Jeg har også en kasse med "software", men jeg har ikke tænkt på at være så struktureret, som dig. Det er bare flot med de noter ved hver prøve. Det må på min to do liste!!!

  SvarSlet
 4. Det vil du på den lange bane blive glad for.

  SvarSlet

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,.BlogList .item-thumbnail img{border: 0px;-moz-box-shadow: 0px 0px 0px;-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px;box-shadow: 0px 0px 0px;} img {border:none;box-shadow:none; }