fredag den 25. marts 2016

2006

I dag er det gået op for mig, at det i år er ti år siden, at jeg deltog i mit første ugekursus på Skals - højskolen for design og håndarbejde. Jeg deltog dengang på et sommerkursus med temaet insekter. Jeg forsøgte mig med guldbroderi ved Anne Marie Hjalager og mountmellickbroderi hos Hjørdis Hansen.  

Mountmellick er en irsk broderiteknik - hvidt på hvidt - bomuld på bomuld - fra byen Mountmellick. Motiverne er oftest blomster broderet med mange forskellige sting. De stingtyper, der bliver brugt er meget fyldige, så broderiet får megen struktur.

Jeg broderede selvfølgelig insekter, der jo var temaet for ugen. Jeg broderede med forskellige typer garn - bomuld, hør og silke - og med forskellige sting. Broderiet blev monteret til to pudebetræk.

Pudebetrækkene har jeg netop i dag været ved at vaske og presse, så de igen er klar til at ligge på vores sengetæppe.  Medens jeg var ved at presse pudebetrækkene, kom jeg til at tænke på ugekurset for 10 år siden. Tænk sig - så megen fornøjelse jeg har haft af at komme i gang med at brodere med udgangspunkt i mine kurser på Skals, og tænk sig - så mange flere kurser på Skals dette allerførste kursus har ført med sig, og tænk sig - så mange inspirerende mennesker jeg har mødt igennem broderiet og håndarbejdet....

God dag
Kirsten


2 kommentarer:

 1. Jeg har endnu kun været på Skals 2 gange (en uge) men har det ligesom dig, det er fantastiske mennesker man møder der og skønt at være sammen om håndarbejde i den ene eller anden form.
  Jeg har bestilt næste års kursus, man skal jo være tidligt ude !
  Det er Lise for sjælen at være der
  Go påske

  SvarSlet
 2. Kære Kirsten
  Hold da op, hvor er det flot -- jeg kendte ikke denne teknik-- kom tilfældigt forbi dig.

  Men du er vist dygtig.
  Det lyder som om der er interessant at være i Skal.
  Jeg bor på Sjælland. Og skal næste weekend lave en messe. Men sidste år fandt jeg ud af, at de gamle håndarbejder burde frem i lyset, så i år kommer der damer som viser hedebosyning, knipling, ordisarbejde samt damer der karter og spinder. Der vil også være et par strikkeforretninger og en broderiforretning repræsenteret. Det glæder jeg mig til, det er min Lions klub der arrangerer det. Det foregår i Taastrup.
  Hilsen Jessie

  SvarSlet

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,.BlogList .item-thumbnail img{border: 0px;-moz-box-shadow: 0px 0px 0px;-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px;box-shadow: 0px 0px 0px;} img {border:none;box-shadow:none; }